Ana Sayfa > Turşular > Patlıcan Turşusu Tarifi

(Patlıcan Turşusu Tarifi nasıl yapılır)

Patlıcan Turşusu Tarifi için kullanılan malzemeler :
30 adet patlıcan
kalın tuz
5 baş sarımsak
6 demet kereviz yaprağı
4 adet havuç
10 su bardağı sirke
3 demet maydanoz
1 adet top lahana
2 paket acı pul biber

Tarifi :
Bostandan çürük çarığı olmayan düzgün ve de küçük patlıcanlar alın. Güzelce yıkadıktan sonra, büyük tencerede haşlayın. Sonra, hemen bir süzgece alıp üzerine esaslı bir ağırlık yerleştirin. Ve, bir gece bekletin. Patlıcanlar ezilmesin, ama acı suyunun da iyice süzülmesi gerekiyor.

Ertesi sabah, öbür hazırlanan harç malzemesini, ince ince kıyarak patlıcanların içine doldurun. Ve, kereviz sapları ile bağlayın. Patlıcanları büyük kavanoza dizip üzerine tuz, sirke ve su ekleyin. Kavanozların ağızlarını sıkıca bağlayın. Ancak, birkaç gün sonra, tuzunu kontrol etmek, ve şayet tuzu az ise biraz tuz katmak gerekebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.