Pancar Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 kilo pancar
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
Tarifi : Pancarları önce bol su ile yıkayın. Sonra, derin bir tencereye biraz sirke ve tuz atın; ve pancarları bu sirkeli suda haşlayın. Pancarlar bir taşım kaynayınca, suyunu süzüp pancarları kabuklarını soyun. Daha sonra pancarları piramit şeklinde doğrayın. Ve, tekrar tencereye koyarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Turşu henüz sıcak iken, içine yeterince tuz, dövülmüş sarımsak, toz şeker ve sirke ilâve edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009