Ana Sayfa > Turşular > Hıyar Turşusu

(Hıyar Turşusu nasıl yapılır)

Hıyar Turşusu için kullanılan malzemeler :
10 adet hıyar
1 adet limon
1 salkım koruk üzüm
yeterince tuz

Tarifi :
İnce küçük salatalıklar iğne ile delinir, kavanoza sıralanır. Kabuğu soyulmuş, kesilmiş limon, bir salkım koruk, içilemeyecek derecede tuzlu su, üstüne çıkar derecede bol konur. İki gün sonra tuzu az geleceğinden bir miktar daha konur, üzerine toplanan beyaz köpükleri alınır. Bir hafta sonra yenir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.