Fasulye Kavurması için kullanılan malzemeler :
3-4 tane domates
3-4 tane yeşil biber
2 baş soğan
1 kg. yeşil fasulye
1 kaşık domates salçası
3 kaşık tereyağı
tuz-karabiber
Tarifi : Fasulyeler ayıklanır, yıkanır, bir parmak kalınlıkta doğranır. Diğer tarafta kuru soğan küp şeklinde doğranır, bir tencerede yağla birlikte pembeleştirilir, içerisine incecik doğranmış yeşil biber konur. Birkaç kez de bununla karıştırılır, salçası ilâve edilir. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış omateste konarak bir müddet (domatesler ezilinceye kadar) pişirilir, fasulyeler konularak kavrulur. 1 su bardağı sıcak su konur tuz atılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte suyu tamamen çektirilerek pişirilir. Gerekirse bir miktar daha sıcak su ilave edilebilir. Servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009