Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Fasulye Kavurması

(Fasulye Kavurması nasıl yapılır)

Fasulye Kavurması için kullanılan malzemeler :
3-4 tane domates
3-4 tane yeşil biber
2 baş soğan
1 kg. yeşil fasulye
1 kaşık domates salçası
3 kaşık tereyağı
tuz-karabiber

Tarifi :
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır, bir parmak kalınlıkta doğranır. Diğer tarafta kuru soğan küp şeklinde doğranır, bir tencerede yağla birlikte pembeleştirilir, içerisine incecik doğranmış yeşil biber konur. Birkaç kez de bununla karıştırılır, salçası ilâve edilir. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış omateste konarak bir müddet (domatesler ezilinceye kadar) pişirilir, fasulyeler konularak kavrulur. 1 su bardağı sıcak su konur tuz atılır, kapağı kapatılarak kısık ateşte suyu tamamen çektirilerek pişirilir. Gerekirse bir miktar daha sıcak su ilave edilebilir. Servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.