Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Ayvalı Kek

(Ayvalı Kek nasıl yapılır)

Ayvalı Kek için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
iç malzeme:
2 ayva
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı toz şeker

Tarifi :
Öncelikle iç harç hazırlanır, bunu için ayvalar küp küp doğranır, su ve şekerle pişirilerek yumuşaması sağlanır. Kek için yumurtalar şekerle çırpılır, un, vanilya, limon suyu, kabartma tozu ilave edilir, karıştırılır. Hamurun bir kısmına kakao eklenir ve yağlanmış kek kalıbının tabanına dökülür. Kalan kek hamuruna ayvalı iç karıştırılır ve kek kalıbına kakaolu karışımın üstüne dökülür. Önce 180 derece sonra 150-140 dereceye düşürülerek 1 saat kadar pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.