Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Havuç Püresi

(Havuç Püresi nasıl yapılır)

Havuç Püresi için kullanılan malzemeler :
800 gr. körpe kum havucu
1 bardak et suyu
½ bardak et suyu
½ bardak süt
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
tuz

Tarifi :
Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını açın. Ve, orta ateşte pişirin. Suyunu tam çekince, bir süzgeçten geçirin. Elde edilen havuç ezmesi ile kaynar sütü ve kaşar peyniri rendesini iyice karıştırıp ikram edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.