Böğürtlenli Dondurma için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı böğürtlen
4 çorba kaşığı tozşeker
2 adet armut
500 gr vanilyalı dondurma
1 su bardağı krem şanti
üzerini süslemek için : krema
Tarifi : Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin. Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Armutlardan birini ince ince dilimleyin.
Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin. Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin. Meyveleri soğumaları için bir kenara alın.
Dondurmayla krem şantiyi karıştırın. Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın. Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin.
Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün. Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, böğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009