Ana Sayfa > Tatlılar > Muska Tatlısı

(Muska Tatlısı nasıl yapılır)

Muska Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 yufka
2 yumurta
1 çay bardağı süt
fındık içi
tarçın
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon

Tarifi :
Yufkalar öncelikle ikiye ayrılır ve üst üste koyulup üç parmak kalınlığında şeritler kesilir. Sonra herbir şerite biraz fındık içi ve tarçın koyulup muska şeklinde katlayarak sarılır. Bir yumurtanın beyazından son katlanan kısma sürülerek yapışması sağlanır. Katlama işlemi bitip yufkalar kuruyunca kalan yumurtalar ve süt çırpılır, yufkalar bu karışıma bulanıp kızgın yağda kızartılır. Şerbet için de su ve şeker kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve bir iki dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğutulur.

Kızartılan tatlılar sıcakken soğuk şerbete batırılıp çıkartılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.