Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Deniz Börülcesi Ezmesi

(Deniz Börülcesi Ezmesi nasıl yapılır)

Deniz Börülcesi Ezmesi için kullanılan malzemeler :
1 demet deniz börülcesi
500 gr. taze yeşil fasulye
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz

Tarifi :
Deniz börülceleri ve doğranmış taze fasulyeleri, kaynayan ve üzerlerini ancak örten miktarda suyun içerisinde, tam parçalanmayacak şekilde ezin ve tencereye, ezilmiş sarımsak dişleri ile 1.5 bardak kalın kıyılmış fındık içini katın. Tüm malzemeyi birlikte bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta, tereyağını eritin ve mısır unu, kırmızı pul biberi bu yağın içerisinde kavurun. Kavrulmuş yağ-mısır unu tenceredeki sebzelerin içerisine katıp iyice karıştırdıktan sonra kıvamı tutturuncaya kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.