Ispanaklı Mantarlı Milföy için kullanılan malzemeler :
1/2 kg ıspanak
10 adet mantar
1 soğan
3 yemek kaşığı margarin
8 milföy hamuru
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 ymurta
tuz
karabiber
susam
Tarifi : Bir tencerede yağ eritilir, içinde doğranmış soğan kavrulur. Sonra mantarlar ilave edilir ve sotelenir. Ispanaklar da eklenir, tuz ve karbiberi ayarlanır, ıspanaklar söndükten sonra ocaktan alınır ve içine kaşar peyniri koyulup karıştırılır. Bu harçtan milföy hamurlarının içine koyulur ve karşılıklı köşeleri birleştirilerek kapatılır. Sonra ters çevrilip elle biraz yuvarlatılarak şekil verilir ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sürülüp susam döküldükten sonra fırına verilir.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6