Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Tahinli Batırık

(Tahinli Batırık nasıl yapılır)

Tahinli Batırık için kullanılan malzemeler :
5 çay bardağı ince bulgur
1 baş ince kıyılmış kuru soğan
1 yemek kaşığı kavrulmuş tahin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
ince kıyılmış maydanoz
yeşil soğan

Tarifi :
Derin bir kaba ince bulguru alıyoruz. Üzerine sıcak su ilave ediyoruz. Kabın ağzını kapatıp, bulgurun şişmesini bekliyoruz. Diğer tarafta bir tavaya göz kararı tahini alıp kavuruyoruz. Şişen bulgurun içine bir baş ince kıyılmış kuru soğan, salça, kavrulmuş tahin, tuz, karabiber, kimyon katıp, hepsini karıştırıp yoğuruyoruz. Biraz yoğurduktan sonra içine ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ilave ediyoruz en son olarak elimizde sıkıyoruz.

Servis yaparken tabağa dilimlenmiş domates, salatalık koyuyoruz. Marul ve soğan piyazıyla servis yapıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.