Ana Sayfa > Soslar > Acılı Sos

(Acılı Sos nasıl yapılır)

Acılı Sos için kullanılan malzemeler :
3 diş sarımsak
2 adet acı kırmızı biber
5 adet fesleğen yaprağı
300 gr soyulmuş domates

Tarifi :
Sarımsakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun. Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dakika kadar pişirin. Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Bu sosu makarnanız için kullanabilirsiniz.
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.