Ana Sayfa > Soslar > Vinegret (Salata Sosu)

(Vinegret (Salata Sosu) nasıl yapılır)

Vinegret (Salata Sosu) için kullanılan malzemeler :
80 ml (1/3 su bardağı) sirke
1/3 çay kaşığı beyazbiber
1 çay kaşığı tuz
250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı

Tarifi :
Tuz ve beyaz biberi bir kaba koyun. Sirkeyi ilave edip bir telle çırparak iyice karıştırın.
Yağı, telle çırpmaya devam ederek akıtıp sirkeli karışıma yedirin. Kullanmadan önce bekletecek olursanız, yağ ve sirke zamanla ayrışacağı için, tekrar iyice karıştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.