Ana Sayfa > Soslar > Domates Salçası

(Domates Salçası nasıl yapılır)

Domates Salçası için kullanılan malzemeler :
10 kilo domates
250 gram tuz
yeterince zeytinyağı

Tarifi :
Yıkanmış, olgun domatesler dörde bölünür, bir sıra domates, bir sıra tuz eklenerek bir sepet içinde hazırlanır. Üç gün sonra bir tepsiye kalburdan geçirilir, güneşe bırakılır ve arasıra karıştırılır. Domatez iyice koyulaştıktan sonra bir kaşık zeytinyağıyla yoğrulur. Sırlı yağlanmış bir kap içine salça konur, üzerine hafif zeytinyağı dökülerek saklanır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.