Kara Kız Keki için kullanılan malzemeler :
125 gr margarin
süslemek için :
hindistancevizi
küp küp doğranmış mevsim meyveleri (kivi, şeftali, nar vb..)
5 adet yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
kabartma tozu
şerbet için :
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
kreması için :
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 litre süt
2 çorba kaşığı tozşeker
Tarifi : 125 gr margarini eritip, soğutun. Bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin. Mikser ile 10 dakika kadar çırpın. Unu, kabartma tozu, kakaoyu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave ederek karıştırın.
Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. 180 Dereceli fırında 40 dakika pişirin. Diğer tarafta 2 su bardağı su ile şekeri kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak kekin üzerine dökün. Diğer tencerede kremayı pişirin.
Bunun için sütü, unu, pirinç ununu ve tozşekeri ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kekin üzerine dökün. Süsleyip, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009