Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tavuklu Kol Böreği

(Tavuklu Kol Böreği nasıl yapılır)

Tavuklu Kol Böreği için kullanılan malzemeler :
4 yufka
300 g tavuk göğsü
1 havuç
2 yumurta
süt
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
maydanoz
tuz
pulbiber
karabiber
çörek otu

Tarifi :
Tavaya doğranmış soğanlar koyulup biraz çevrilir. Sonra tereyağı ilave edilir ve kavrulur. Kavrulunce doğranmış tavuk etleri koyulur, karıştırılır, rendelenmiş havuçlar ilave edilir. Biraz kavrulunca kıyılmış maydanoz, pulbiber, karabiber ve tuz eklenir. Biraz süt koyulup 1-2 dakika pişirilir. İndirmeden önce krema koyulup karıştırılır ve ocaktan indirilir. Yumurtalar çırpılır ve biraz süt ilave edilerek karıştırılır. Bir yufka açılır ve içine yumurtalı sütten sürülür, biraz çörek otu serpilir. Sonra üzerine bir yufka daha serilir ve aynı işlemler yapılıp hazırlanan tavuklu harcın yarısı ortaya koyulur ve yufkalar sarılır. Diğer iki yufkada aynı şekilde sarılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürülerek çörek otu serpilir ve fırına verilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 22 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.