Turşunun Büyüsü için kullanılan malzemeler :
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalık
patlıcan
dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su
Tarifi : Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır. İç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır. Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir. Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009