Ana Sayfa > Ekmek Makinesi Tarifleri > Çift Çekirdekli Ekmek

(Çift Çekirdekli Ekmek nasıl yapılır)

Çift Çekirdekli Ekmek için kullanılan malzemeler :
1 + 1/3 (üçte bir) bardak su
4 + 1/2 (yarım) bardak un
1 + 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz instant maya
2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
2 yemek kaşığı iç ay çekirdeği

Tarifi :
Makineye suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin. Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun. Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün. Normal ekmek pişirme konumu (1. ayar), medium crust, 1.5 lb ağırlığını seçin. İlk bip sesinde (yaklaşık yarım saat sonra) çekirdekleri ilave edin.
Yaklaşık 3 saat sonra kabıyla beraber ekmeği makineden alın.

Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın. Soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.