Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Maş Fasulye Piyazı

(Maş Fasulye Piyazı nasıl yapılır)

Maş Fasulye Piyazı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı maş fasulyesi
6-7 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Maş fasulyesini yıkayıp, tencereye aktarın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra kevgire çıkararak suyunu süzün.

Maydanoz ve soğanı ince kıyıp, derin karıştırma kabına aktarın. Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Servis tabağına aktarın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.