Ana Sayfa > Tatlılar > Kavunlu & Karpuzlu Jöle

(Kavunlu & Karpuzlu Jöle nasıl yapılır)

Kavunlu & Karpuzlu Jöle için kullanılan malzemeler :
300 gr kavun
300 gr karpuz
1 limon
7 yaprak jelatin
700 ml üzüm suyu (veya ice-tea)
125 gr toz şeker
100 gr kayısı marmelatı

Tarifi :
Küçük bir dondurma kaşığı yardımıyla karpuz ve kavundan küçük küçük meyve topları şekillendirin veya karpuz ve kavunu küp küp doğrayın. Yarım limonun suyunu iyice sıkıp meyvelerin üzerinde gezdirin.

Jelatini soğuk suda yumuşatın. Geriye kalan yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Üzüm suyu, limon suyu, limon rendesi, toz şeker ve marmelatı şeker eriyene kadar sos tenceresinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirip jelatini bu sıcak şurupta eritin. 6 bardağa paylaştırıp meyveleri ilave edin. 4 saat buzdolabında bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.