Ana Sayfa > Tatlılar > Mandalinalı Jöle

(Mandalinalı Jöle nasıl yapılır)

Mandalinalı Jöle için kullanılan malzemeler :
9 yaprak jelatin
1 paket vanilya
8 çekirdeksiz mandalina
3 portakal
1 limon
125 gr toz şeker
40 ml rom
100 gr krem şanti

süsleme için :
1 mandalina

Tarifi :
Jelatini soğuk suda yumuşatın. 6 mandalinanın, portakalların ve limonun suyunu sıkın. Süzgeçten geçirip sos tenceresine aktarın. Isıtıp içine toz şekeri katın. Jelatin yapraklarını ıslak bir şekilde meyve suyuna ilave edip eritin. Rom ile tatlandırın.

Geriye kalan mandalinaları bir bıçakla soyun. Beyaz kısımlarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın. 4 minik sufle kalıbını soğuk suyla çalkalayıp mandalinaları bunlara paylaştırın.
Hazırladığınız taze meyve suyunu üzerlerine dökün. Kalıpları 4 saat buzdolabında bekletin.
Tabakları ters çevirip jöleleri çıkartın. Krem şantiyi vanilyayla çırpıp jölelerin üzerine dökün. Jöleyi mandalina dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.