Ana Sayfa > Tatlılar > Elmalı Kolay Tatlı

(Elmalı Kolay Tatlı nasıl yapılır)

Elmalı Kolay Tatlı için kullanılan malzemeler :
2 kırmızı elma
2 yeşil elma
4 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
150 gr kaymak
2 çorba kaşığı portakal reçeli
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

Tarifi :
Elmaları iyice yıkayıp kurulayın. Limon suyu ve pudra şekerini karıştırın. Kaymağı portakal reçelinin ve kabuğunun yarısı ile karıştırın. Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın. Ardından ince dilimler halinde doğrayın.
Kırmızı ve yeşil elmaları değişmeli olarak 4 servis tabağına daire şeklinde yerleştirin. Üzerlerine hemen limon suyu dökün.

Ortalarına birer kaşık kaymaklı karışımdan yerleştirin. Kaymağın üzerini kalan reçel ve kabuklarla süsleyin. Dilerseniz elmalı kolay tatlıyı nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.