Ana Sayfa > Tatlılar > Tel Kadayıf Dolması

(Tel Kadayıf Dolması nasıl yapılır)

Tel Kadayıf Dolması için kullanılan malzemeler :
yarım kg tel kadayıf
250 gr iri dövülmüş ceviz
4 adet yumurta

kızartmak için :
sıvıyağ

şerbeti için :
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

süslemek için :
kaymak

Tarifi :
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğuması için bir kenara alın. Tel kadayıfı elinizle didikleyin. Kadayıftan bir tutam avucunuzun içine alıp elinizle bastırarak inceltin. İçine ceviz koyup rulo şeklinde sarın.
Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin.
Hazırladığınız kadayıf dolmalarını çırpılmış yumurtaya batırıp, arkalı önlü kızartın ve soğuk şerbete atın.

Şerbetini çektikten sonra kaymakla birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.