Ana Sayfa > Tatlılar > Bayram Lokması

(Bayram Lokması nasıl yapılır)

Bayram Lokması için kullanılan malzemeler :
250 ml süt
100 gr margarin
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
250 gr un
7 yumurta
yağlı kağıt
bir miktar margarin
kızartmalık yağ

şerbet için :
200 gr toz şeker
400 ml su
yarım limonun suyu

Tarifi :
Bir tencerede süt, margarin, tuz ve şekeri sürekli karıştırarak kaynatın. Unu ekleyip iyice karıştırarak pişirmeye devam edin.

Tenceredeki karışım bir topak halini alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Karışımı bir kaseye alıp ılınmasını bekleyin. 1 yumurta ekleyip iyice karıştırın.

Diğer yumurtaları tek tek karışıma ekleyin. Yumurtaları tamamıyla karışıma yedirip yumuşak bir hamur elde edin.

Yağlı kağıdı 15x15 cm büyüklüğünde kesip üzerine margarin sürün. Buzdolabında bekletip yağın katılaşmasını sağlayın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurup karışımı yağlı kağıtların üzerine eşit büyüklükte halkalar halinde sıkın.
Kızartmalık yağı kızdırın. Lokmaları yağlı kağıt eşliğinde yağa atın. Kağıdı lokmalardan ayırıp yağın içinden alın.

Lokmaları 6 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin son 3 dakikasında yağın içindeki lokmaları ters çevirin.

Lokmaları yağdan alıp kağıttan bir mutfak havlusunun üzerinde yağını çektirin.
Şerbet için; şeker ve suyu, limon suyu eşliğinde kısık ateşte kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın.

Soğumuş olan lokmaları sıcak şerbete batırın. Veya şerbeti lokmaların üzerinde gezdirin. Malzemelerden biri mutlaka soğuk diğeri sıcak olmalı. Aksi halde lokma şerbetini çekmez veya şerbeti çok çektiği için parçalanır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.