Ana Sayfa > Tatlılar > Yufkalı Kadayıf Tatlısı

(Yufkalı Kadayıf Tatlısı nasıl yapılır)

Yufkalı Kadayıf Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 yufka
yarım kg kadayıf
1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
yarım limon suyu
kaymak

Tarifi :
Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.

Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.

Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (Ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)

Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200 C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (İyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)

Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (Böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)

Kaymakla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.