Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Ballı Portakal Dondurması

(Ballı Portakal Dondurması nasıl yapılır)

Ballı Portakal Dondurması için kullanılan malzemeler :
vanilyalı dondurma
2 çorba kaşığı portakal reçeli
50 gr bitter çikolata
3 çorba kaşığı portakal suyu
1 portakal
2 tatlı kaşığı bal
4 çorba kaşığı instant kahve

Tarifi :
Dondurmayı 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Portakal suyu ve balı karıştırıp ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.Çikolatayı iri iri parçalara bölüp kahve ile birlikte eritin.

Dondurmanın üçte ikisini ballı sosla karıştırın. Kalan dondurmayı çikolata ile karıştırın. Dört sufle kalıbının içine dik olarak şerit halinde kesilmiş yağlı kağıt yerleştirin. Yağlı kağıdın boyu kalıbı 3 cm kadar geçmeli.

Kağıdın kenarını yapışkan bantla birleştirin. Kalıba önce portakallı dondurma ardından çikolatalı ve son olarak tekrar portakallı dondurma dökün. Karışım yağlı kağıdın yüksekliğinde olmalı.

Bir gece buzlukta bekletip yağlı kağıdı alın. Portakal kabuğu ve dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.