Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Mualle

(Mualle nasıl yapılır)

Mualle için kullanılan malzemeler :
700 gr patlıcan
tuz
yarım su bardağı yeşil mercimek
su
yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, doğranmış
4 diş sarımsak, dövülmüş
2 orta boy domates, doğranmış
2 yeşil biber, doğranmış
2 yemek kaşığı doğranmış nane yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1/4 su bardağı nar ekşisi

Tarifi :
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölün. Her bir dilimin bir kenarına bıçakla çapraz çizgiler atın.

Böldüğünüz her bir parçayı çaprazlamasına üç parçaya kesin. Hepsini bir fırın tepsisine yayıp üzerlerine tuz serpin. Bu halde 1 saat bekletin.
Bu arada mercimekleri küçük bir tavaya koyun. Üzerini 5 cm geçecek miktarda su ekleyip kaynatın. Orta ateşte 15 dakika daha pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün.

Emaye kaplı döküm tencerenizi 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Bir kabın içinde soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi, naneyi, salçayı, pul biberi ve 2 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.

Patlıcanları durulayıp kurulayın. Sebzeli karışımın yarısını tencereye yayın. Üzerine patlıcanın yarısını serin. Patlıcanın üzerine mercimeğin yarısını koyun. Mercimeğin üzerine kalan sebzeli karışımın yarısını yayın.

Kalan patlıcan, mercimek, sebzeli karışım sırasını takip ederek tencereyi doldurun.
Kalan zeytinyağını yemeğin üzerine ve kenarlarına dökün.

En son nar ekşisini üzerine gezdirin.
Tencereyi ocağa alıp yemeğin kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp kapağını kapatın ve yaklaşık 1,5 saat (patlıcanlar iyice yumuşayana kadar) pişirin. Sıcak, ılık veya oda sıcaklığında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.