Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Beşamel Soslu Sebze

(Fırında Beşamel Soslu Sebze nasıl yapılır)

Fırında Beşamel Soslu Sebze için kullanılan malzemeler :
2 büyük soğan
1 diş sarımsak
yarım bardak zeytinyağı
4 orta boy domates, soyulup doğranmış
1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik + adaçayı)
2 büyük patlıcan
4 büyük kabak
3 dolmalık kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 büyük yumurta
2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
tuz
karabiber

Tarifi :
Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin.

Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230 C'de 20 dakika közleyin (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin).

Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun.
Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın.

Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın (sebzelerin sulu olmamaları lazım). Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın.

Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın.

5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırını 200 C'ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin.

Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın.
Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin.

Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,040 saniyede oluşturuldu.