Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Fırında Sebzeli Mücver

(Fırında Sebzeli Mücver nasıl yapılır)

Fırında Sebzeli Mücver için kullanılan malzemeler :
1 havuç
1 patates
1 küçük kuru soğan
1 pırasa
maydanoz
taze soğan
3-4 dal ıspanak ya da pazı (varsa)
2-3 yumurta
beyaz peynir (veya 2-3 kaşık yoğurt)
2-3 kaşık un
çok az kabartma tozu
tuz
karabiber

Tarifi :
Havuç, patates ve kuru soğanı ayrı ayrı rendeleyin. Teflon bir tavaya biraz sıvıyağ koyun. Pırasayı ince ince doğrayın. Önce kuru soğanı, ardından pırasa ve sırayla soteleyerek havucu, patatesi ve ıspanağı koyun. Sebzeler biraz sotelenince kenara alın. (Çok fazla pişirilmeyecek, sebzelerin diriliği gidecek.)

Soteyi soğutun. Sonra maydanoz, taze soğan, tuz, peynir, yumurta ve un ilave edip karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş borcama yayıp üzerini düzeltin. 200 derecede fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.