Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

(Zeytinyağlı Patlıcan Dolması nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması için kullanılan malzemeler :
4 adet patlıcan
5-6 adet sivri biber
kuşbaşı doğranmış 4-5 domates
2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
5-6 diş sarımsak, doğranmış
kızartmak için sıvıyağ
ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Tarifi :
Patlıcanları yıkayın, alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.

Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları (içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivri biberleri zeytinyağında bir miktar kavurun.
Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin.

Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın. Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizin.

Bir çay bardağı kaynamış suyu, iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz). 200 C'lik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin.

Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.