Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Kan Portakalı Reçeli

(Kan Portakalı Reçeli nasıl yapılır)

Kan Portakalı Reçeli için kullanılan malzemeler :
600 gr kan portakalı
2 adet limon
750 ml soğuk su
900 gr toz şeker

Tarifi :
Bir gün önceden, portakalları ve limonları iyice yıkayın. Ortadan ikiye kesin. Sivri bir bıçakla çekirdeklerini çıkarın. Yarım ay şeklinde çok çok ince dilimleyin. Aralarda kalmış çekirdekleri de çıkararak, portakal ve limon dilimlerini derince bir tencereye koyun. Üzerine soğuk suyu ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatın ve en az 12 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu işlem portakalların kabuklarını yumuşatıp, portakalın kabuğunda doğal olarak bulunan pektini çıkarır. Ertesi gün tencereyi ocağın üstüne koyun. Kapaksız olarak, orta ateşte 30 dakika fokurdatın. Toz şekeri ekleyin ve eriyene kadar kaşıkla karıştırın. Reçel çok hızlı kaynamaya başladığında ısıyı bir miktar azaltın.

45 ile 60 dakika arası bu kaynatma işlemine devam edin. Şurupta iri baloncuklar görülmeye ve hafifçe koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatın. Hemen steril yaptığınız kavanozlara paylaştırın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.