Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Çeşni Topları

(Çeşni Topları nasıl yapılır)

Çeşni Topları için kullanılan malzemeler :
100 gr mercimek
tuz
karabiber
1 kırmızı soğan
1 demet fesleğen
1 marul salata
4-5 çorba kaşığı sirke
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet taze soğan
1 kırmızı dolmalık biber
1 tatlı kaşığı zencefil
500 gr kıyma
1-2 tatlı kaşığı toz çeşni
1-2 çorba kaşığı margarin

Tarifi :
Mercimeği küçük bir tencerede 20-30 dakika kadar tuzlu suda haşlayın. Bu arada salata için soğanı soyun. Yıkayıp küçük küçük doğrayın. Fesleğeni de yıkayıp yapraklarını uzunlamasına kesin. Taze fesleğen bulamadığınız takdirde kurutulmuş fesleğen de kullanabilirsiniz.

Marulu temizleyip yıkayın. Ardından büyük parçalar halinde doğrayın. Soğanı, sirke ve yağ ile karıştırın. Mercimeği soğuk sudan geçirip süzün. Hazırladığınız sirkeyle marine edin. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Taze soğanı yıkayıp halka halka doğrayın.
Kırmızı biberi temizleyip ikiye bölün. Ardından çekirdeklerini ayıklayın.

Zencefil, kıyma ve çeşniyi karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp yoğurun. Hazırladığınız karışımdan 16 köfte hazırlayın.
Margarini tavada eritin. Köfteleri orta ateşte önlü arkalı pişecek şekilde 5-6 dakika kızartın.
Marulu, fesleğeni ve mercimeği karıştırın.
Çeşni toplarını salatayla birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.