Ana Sayfa > Çorbalar > İki Renkli Biber Çorbası

(İki Renkli Biber Çorbası nasıl yapılır)

İki Renkli Biber Çorbası için kullanılan malzemeler :
sebze suyu (6 su bardağı sebze suyu için) :
1 adet pırasa, 2-3 parçaya kesilmiş
1 adet kuru soğan, soyulup iki parçaya kesilmiş
1 adet havuç, soyulup 2 parçaya bölünmüş
10 adet mantar, iri iri dilimlenmiş
1 adet kereviz sapı, 2-3 parçaya bölünmüş (kereviz sapı bulamazsanız, kerevizin kendisini kullanabilirsiniz)
yarım demet maydanoz
10 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
7 su bardağı su

közlenmiş sarı biber çorbası :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
yarım havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
2.5 su bardağı sebze suyu
4 adet sarı biber, közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
tuz ve öğütülmüş tane karabiber
süslemek için maydanoz yaprağı

közlenmiş kırmızı biber çorbası :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım kuru soğan, kahverengi kabuklu olanlarından
yarım havuç, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş
yarım kereviz sapı, dilimlenmiş
2.5 su bardağı sebze suyu
4 adet kırmızı biber, közlenip kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış
yarım tatlı kaşığı taze kekik, incecik doğranmış (bulamazsanız kuru kekik)
tuz ve öğütülmüş tane karabiber
süslemek için maydanoz yaprağı

Tarifi :
Genişçe bir tencerenin içine hazırladığınız bütün malzemeleri koyun. Üzerine suyu ekleyin.
Kaynayana kadar hızlı, daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. Süzdürün ve çorbalarınızda, pilavlarınızda kullanın.

Közlenmiş Sarı Biber Çorbası :
Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin. Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin. Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin.

Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.

Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası :
Orta boy bir çorba tenceresinin içine yağı koyun. Yağ kızınca; doğranmış soğanı, havucu ve kereviz sapını ekleyin. Yağın içinde 5-7 dakika, rengi kızarana kadar soteleyin. Sebze suyunu üzerlerine dökün. Su fokurdamaya başlayınca doğradığınız biberleri ekleyin. Tencerenizin kapağını kapatın ve önce hızlı ateşte, ardından orta ateşte 30 dakika pişirin. Tencereyi ocağın üstünden alın ve el blenderiyle çorbayı püre haline getirin. İçinde pütürlü bir parça kalmamasına dikkat edin. Çorbayı tekrar ocağın üstüne koyun. Kekiği ekleyin. 5 dakika daha pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.