Frikassee için kullanılan malzemeler :
1 tavuk
havuç
karnabahar
bezelye
mısır
2-3 yemek kaşığı un
200 gr ekşi kaymak
tuz
karabiber
Tarifi : Tavuğu haşlayın ve etini ayırın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alın, üzerine tavuğun suyundan koyup pişirin.
3 kaşık unu az sulandırıp yemeğe ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından tavuk etini ekleyin.
Son olarak 200 gr ekşi kaymağı koyup karıştırın. Kaymağı koyduktan sonra yemeği ocak üstünden alın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009