Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Fransız Usulü Tavuk Dolma

(Fransız Usulü Tavuk Dolma nasıl yapılır)

Fransız Usulü Tavuk Dolma için kullanılan malzemeler :
750 gr patates
tuz
3 taze soğan
birkaç dal dereotu
maydanoz ve roka
150 gr labne peyniri
karabiber
4 tavuk göğsü
4 dilim dana jambonu
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
6-8 çorba kaşığı galeta unu
1 paket dondurulmuş garnitür
2 çorba kaşığı margarin
bir miktar tereyağı

Tarifi :
Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin. Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın. Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün.

Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun. Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın. Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.

Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin.
Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın. Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.