Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Limonlu & Ekmek Kıtırlı Tavuk

(Limonlu & Ekmek Kıtırlı Tavuk nasıl yapılır)

Limonlu & Ekmek Kıtırlı Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 tavuk
1 kuru soğan (halka halka doğranmış)
zeytinyağı
tuz
karabiber
2 limon
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 dilim bayat ekmek

Tarifi :
Fırını önceden 220 derece ısıtın. Tavuğun fazla yağlarını ve içindeki fazlalıklarını temizleyip yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın. Soğanları küçük bir tavada 3 kaşık zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. Tepside pişirecekseniz tepsiye soğanları yayın. Eğer fırın poşeti kullanıcaksanız torbanın içine soğanları yerleştirin.

Tavuğun içine dilimlediğiniz limonları doldurun ve bacaklarını bağlayıp kanatlarını gövdesinin altına sıkıştırın. Tuz ve karabiberle ovun. Tavuğun etrafını erimiş tereyağı ile fırçalayın ve soğanların üzerine yerleştirin. Eğer torba kullandıysanız ağzını bağlayıp iğneyle bir kaç yerinden delin ve fırına verin. Tavuk fırında pişerken, ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın ve ekmekleri içine atıp hafif kahverengi olana kadar kızartın.

Ekmekler kızardıktan sonra ocağı kapatın, tuz ve karabiber serpin. Ekmekleri kırmadan tavayı biraz sallayarak karıştırın. Tavuğu, içindeki limonları tercihen çıkartarak veya yanına koyarak bir servis tabağına yerleştirin. Yanına da kızarmış ekmekleri koyarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,039 saniyede oluşturuldu.