Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Izgara Sebzeli Lazanya

(Izgara Sebzeli Lazanya nasıl yapılır)

Izgara Sebzeli Lazanya için kullanılan malzemeler :
10 adet pişirmeye hazır lazanya (barilla)
3 adet amerikan biberi (bell pepper, capsicum)
1 adet patlıcan
1 adet kabak
5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan
1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gr'lık kutularda)
3 adet sarımsak
1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
zeytinyağı
tuz, taze öğütülmüş karabiber
1 su bardağı kaşar peyniri (mozarella, dil, vb.)
yarım su bardağı mihaliç peyniri (parmesan, kaşar, vb.)

Tarifi :
Sebzeleri yıkayın. Biberlerin içini çıkarıp 4'er parçaya bölün. Kabağın kabuklarını soyun. Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin. Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip 5-6 mm kalınlığında dilimleyin.
Pırasayı veya soğanı temizleyin.
Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın. Sebzeleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayarak, ızgara yapın. Sebzeleri hafif diri bırakarak, hem lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın. Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın.
Bir sos tenceresine domatesleri, sarımsağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun.

Orta ateşte, sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin. En son fesleğeni ekleyip ocağın altını kapatın. Peynirleri rendeleyip bir köşede hazır bekletin. 22x22 cm borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin. 2 adet lazanyayı kaba yerleştirin. Üzerine sebzeleri koyun. 1 kepçe sostan gezdirin ve rende peynir serpiştirin. Tekrar üzerlerine 2 adet lazanya yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın.

En üste, son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç Peyniri serpiştirin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün. 30 dakika bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.