Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Penne Arrabbiata

(Penne Arrabbiata nasıl yapılır)

Penne Arrabbiata için kullanılan malzemeler :
800gr soyulmuş domates
4 adet sarımsak, soyulmuş ve ezilmiş
2 adet kırmızı jalapeno biberi, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış
tuz ve öğütülmüş tane karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket düdük makarna

Tarifi :
Bir sos kabına suyuyla beraber domatesleri, sarımsağı, yağı, jalapeno biberini, tuz ve karabiberi koyun ve orta ateşte kaynatmaya başlayın.

Arasıra karıştırın ve kaşıkla domatesleri iyice ezin. Yaklaşık 45 dakika sonra sos koyulaşmaya başladığında salçayı ekleyin. 15 dakika daha pişirip altını kapatın. Makarnaları bol tuzlu kaynar su içinde, paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın (yaklaşık 10 dakika).
Süzdürün ve sos ile karıştırıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,057 saniyede oluşturuldu.