Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Türkistan Pilavı

(Türkistan Pilavı nasıl yapılır)

Türkistan Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 kg baldo pirinç (yaklaşık 4 su bardağı)
400 gr havuç (3 orta boy)
400 gr soğan (2 orta boy)
yarım paket margarin
600 gr net (kemiksiz) kuzu sotelik et
2 kaşık salça
2 bardak haşlanmış nohut
tuz
karabiber
1 kaşık tereyağı

Tarifi :
Pirinçleri ıslatın. Havuçları rendeleyin.
Soğanları el ile küçük küçük doğrayın (blender ile lezzetli olmuyor).Tereyağ'ı eritip soğanları içine koyun ve 1-2 dakika kavurun. Üzerine et ilave edin, kendi suyu ile pişirin (etler bıraktığı suyu çeksin, eğer et hala sertse biraz sıcak su ekleyin).

Pişmesine yakın havuç koyun. Et ile beraber pişirmeye devam edin. 2 kaşık salçayı, tuzu, arzuya göre biraz kara biberi ve haşlanmış nohutları tencere ekleyin. Daha önceden ıslattığınız baldo pirinci ilave edip, malzemenin üstünü bir serçe parmağı kalınlığında geçecek şekilde sıcak su ilave edin. Önce biraz hızlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çektirin.
Üstüne tereyağını parça parça koyarak demlenmeye bırakın.

Servis öncesi pilavı iyice karıştırarak büyükçe bir kase içine koyun ve servis tabağına ters çevirin. Yanına turşu veya domates, salatalık ve ayranla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.