Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Körili Pirinç Pilavı

(Körili Pirinç Pilavı nasıl yapılır)

Körili Pirinç Pilavı için kullanılan malzemeler :
500 ml tavuk suyu
1 soğan
200 gr pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr tavuk göğsü
tuz
1 demet taze soğan
karabiber
250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
1 çorba kaşığı köri
125 gr süt kreması

Tarifi :
Tavuk suyunu ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun. Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinleri ikiye bölün. Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın. Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun. Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin.

Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin.
Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın. Zeytin ve kalan soğanı ekleyin. Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tabaklara alıp, üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.