Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı

(Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet iri kuru soğan
2 silme yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (eğer çok acı ise, yarım kaşık veya daha az kullanılabilir)
kimyon, tuz, karabiber
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı (500 ml) mercimeğin suyu

Tarifi :
Yeşil mercimeği iyice yıkayın. Orta boy bir tencerenin içine koyun. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Orta ateşte 20-25 dakika, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Mercimeği süzdürün. Suyunu bir kenara ayırın. Eksik kaldıysa, üzerine kaynar su ekleyip 2 su bardağına tamamlayın. Pilav tenceresine yağı ve yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte, soğanlar iyice yumuşayana ve şeffaflaşana kadar 35-40 dakika pişirin. Bu kadar uzun süre pişen soğanlar tatlılaşıp, yemeğin lezzetini arttırıyor.

Pişen soğanların üzerine domates ve biber salçalarını ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun. İstediğiniz miktarda baharatları ekleyin. Soğanlı karışımın üzerine bulguru dökün. Biraz kavurun. Ardından, haşlanmış mercimekleri ekleyin. Üzerine suyu dökün. Malzemeyi homojen olarak dağıtmak için biraz karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika yavaş ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın. Pilavı biraz dinlendirin. Kaşıkla, havalandırarak karıştırın ve yoğurt, yeşil soğan veya ayranla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.