Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Beşamel Soslu & Sucuklu Fırın Makarna

(Beşamel Soslu & Sucuklu Fırın Makarna nasıl yapılır)

Beşamel Soslu & Sucuklu Fırın Makarna için kullanılan malzemeler :
yarım paket makarna
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı margarin
1,5 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
1 parmak sucuk
1 domates

Tarifi :
Tencereye suyu koyup kaynatın.
Bu arada bir tavaya 3 yemek kaşığı margarini koyup kızdırın. Yağ kızınca unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurun. En son 3 su bardağı sütü devamlı karıştırarak azar azar ekleyin.

Süt yoğunlaşana kadar (ara sıra karıştırarak) kaynatın. Tenceredeki su kaynayınca tuzu ve makarnaları ekleyin. Makarnalar yumuşayana kadar pişirin. Pişince, süzüp geniş bir kaseye alın.
Beşamel sosu ekleyip karıştırın.

Kaşar rendesinin yarısını ve bir yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. En son hafif kızartılmış sucukları ekleyin. Tüm karışımı dikdörtgen pyrex'e döşeyin. Üzerine kalan kaşar rendesini serpin. En üste halka halka doğranmış domatesleri dizin.

175 C fırında pişirin

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.