Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ton Balıklı Lazanya

(Ton Balıklı Lazanya nasıl yapılır)

Ton Balıklı Lazanya için kullanılan malzemeler :
100 gr pırasa
100 gr kereviz
1 soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gr kıyma
500 gr doğranmış domates
yarım lt et suyu
tuz
karabiber
2 kutu ton balığı
1 çorba kaşığı kapari
maydanoz
2 kutu süt kreması
2 çorba kaşığı margarin
12 lazanya yaprağı
100 gr kaşar

Tarifi :
Pırasa, kereviz ve soğanı yıkayıp doğrayın. Hepsini kızgın yağda kavurun. Kıymayı da ilave edip pişirmeye devam edin. Domates ve et suyunu ekleyin. 30 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Ton balığını parça parça doğrayın. Sos ve maydanozla karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kapariyi süt kremasına ilave edin.

Fırın tepsisini margarinle yağlayın. Tepsinin dibine süt kremasını dökün. Lazanya yapraklarını, balıklı karışımı ve kremayı üst üste sıralayın. En üste kaşar rendeleyin.
Lazanyayı 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.