Ana Sayfa > Tatlılar > Tahinli Tatlı

(Tahinli Tatlı nasıl yapılır)

Tahinli Tatlı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
yarım çay bardağı tahin
2 çay bardağı dövülmüş ceviz

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu.

Tarifi :
Unu büyükçe bir kaba koyup ortasını açın. Unu, yağı, sütü, tahini ve cevizi kaba koyup bu karışımı yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra tepsiyi yağlayıp hamuru elinizle bastıra bastıra yayın. Hamuru baklava dilimi şeklinde kesip orta ısıdaki fırında 40 dk. kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökün.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.