Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Japon Kroketleri

(Japon Kroketleri nasıl yapılır)

Japon Kroketleri için kullanılan malzemeler :
3 adet orta boy patates
15 gr tereyağı
15 ml sıvı yağ
3 adet soğan (ince ince doğranmış)
350 gr kıyma
20 ml soya sosu
un (bulamak için)
2 adet yumurta (çırpılmış)
galeta unu
kızartmak için yağ

Tarifi :
Patatesleri haşlayıp , kabuklarını soyup bir çatal yardımı ile tereyağı ile iyice karışıncaya kadar eziyoruz.

Bir tavaya sıvı yağı koyup soğanları kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara kıymayı ve soya sosunu ekleyip suyu gidinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra kıyma karışımı ile patatesleri iyice karıştırıyoruz.

Karışımdan yuvarlak köfteler yapıyoruz ve köfteleri önce una bulayıp sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp en son da galeta ununa bulayıp, iyice kızmış yağda kızartıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pilav ya da makarna ile servis yapabilirsiniz
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,044 saniyede oluşturuldu.