Düğün Kurabiyeleri için kullanılan malzemeler :
100 gr elenmiş pudra şekeri
225 gr tereyağ , yumuşak oda sıcaklığında
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
150 gr tuzsuz kabuksuz badem
300 gr elenmiş un
Tarifi : Pudra şekerini ve tereyağını iyice karıştırıp krem haline getiriyoruz.Tarçını, vanilyayı ve bademleri bu karışıma ekliyoruz.
Unu da bu karışıma yavaş yavaş ekleyip iyice karışıncaya kadar elle yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz.Bekleyen hamurdan istenilen büyüklükte parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz.(isteğe göre küçük yağlı kağıttan kalıplar da kullanılabilir.)
Fırında 15-20 dk pişirdikten sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009