Diples için kullanılan malzemeler :
4 çay fincanı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çay fincanı şeker (ayrıca)
4 yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
kızartmak için yağ
2 çay fincanı bal
tarçın
dövülmüş ceviz
Tarifi : Unu bir kaba koyup ortasını iyice açıyoruz. Buraya 4 çorba kaşığı şekeri, 4 yumurtayı, limon kabuğu rendesini, 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyup iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru bir kaç parçaya bölüp oklavayla açtıktan sonra kalıplarla istediğimiz şekilde kesiyoruz.
Kestiğimiz hamurları iyice ısınmış yağda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz. Kızarmış diplesleri bir kaba yerleştirip soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra diğer bir kaba balımızı koyup, içine 1 fincan şekeri ekleyip kaynama derecesine gelinceye kadar ısıtıyoruz. Şeker iyice eridikten sonra kızarmış diplesleri bu şuruba batırıp çıkarıyoruz.(içinde bekletmiyoruz)
Şuruplanmış diplesleri bir kaba güzelce dizip herbirinin üzerine biraz tarçın ve dövülmüş ceviz serpip soğumaya bırakıyoruz. Şurubunda bal olduğu için uzun süre bekleyebilen bir tatlıdır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009