Kuğu Gölü Kebabı için kullanılan malzemeler :
4 adet taze enginar (ayıklanmış, limonlu etsuyunda pişmiş)
3 adet patlıcan (0,5 mm. uzunlamasına dilimlenerek kesilmiş)
1 adet kuru soğan (büyükboy, kıyılmış)
yanm piliç (kemiksiz, sotelik doğranmış)
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
2 çay bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar (rendelenmiş)
1.5 adet mantar (orta boy, kıyılmış}
1 su bardağı sıvıyağ
yeterince tuz
Tarifi : Belirtilen biçimde hazırladığımız dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım. Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler halinde kesilmiş ve acı suyu alınmış patlıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir kaba alıp bekletelim. Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pembeleşinceye dek kavurduktan sonra kıyılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım. Sotelik piliçleri ilave edelim, beş dakika daha kavurup salçayı ekledikten sonra, suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pişirelim. Ocaktan kaldırdıktan sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosundan ayırıp bekletelim. Bir kenarda tuttuğumuz enginarları da bir kaba dizip yağ, un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım. İkinci kapatmayı yapıp üzerine rende kaşar serpelim. Süzülmüş sosu ayrı bir tepsinin altına yayalım ve nar gibi kızarıncaya dek fırında pişirip servis edelim.
Not: Limonu tadını bozmayacak kadar sıkınız
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009