Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Çentik Kebabı

(Çentik Kebabı nasıl yapılır)

Çentik Kebabı için kullanılan malzemeler :
3 adet patates {orta boy)
500 gr. piliç
500 gr. köftelik kıyma
2 adet domates (orta boy) 1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
4 adet sivribiber (beşer cm. boyunda kesilmiş)
1 çay kaşığı karabiber yeteri kadar tuz

Tarifi :
Patatesi ayıklayıp kibrit şeklinde doğrayarak kızarttıktan sonra ta­baklara taksim edelim. Üzerine yoğurdu ve ayrı bir yerde hazırla­dığımız domates sosunu dökelim. Diğer tarafta kemikleri alınmış pili­ci ızgarada pişirelim. Yine köfte olarak hazırladığımız kıymayı şiş­lere geçirip ızgarada pişirelim. Piliç ve köfteleri parçalara ayırarak ta­baklara bölüştürelim. Ayrı bir yer­de tereyağıyla eritilmiş kırmızıbibe­ri üzerine döküp servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.