Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Mücver

(Mücver nasıl yapılır)

Mücver için kullanılan malzemeler :
2 adet kabak
1 adet kurusoğan
2 adet tazesoğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydonoz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
kızartmak için yağ
tuz ve karabiber

Tarifi :
Kabakları rendeleyin. Soğanı, maydonozu, dereotunu, kurusoğanı ince ince doğrayıp kabakların içine karıştırın. Bu karışımın içine unu, bahatarları ve yumurtayı da ekleyin. Küçük parçalar kopartıp köfte biçimine getirin. Tavaya bir miktar zeytinyağı koyup kızartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.